De verwarmingsbuizen door je woning zijn niet het mooiste dat je kunt zien. Je wilt ze vast en zeker het liefste wegwerken. En daar zijn absoluut trucjes en mogelijkheden voor. Zo hebben wij de beste manieren om verwarmingsbuizen weg te werken voor je op rij gezet.

Bij het wegwerken van verwarmingsbuizen is het in de muur plaatsen de meest ingrijpende mogelijkheid. Je zit dan vaak met een complete verbouwing. Daar moet je dus zin in hebben precies weten wat je doet. Vaak kom je (zeker in oudere huizen) voor verrassingen te staan als je de buizen wilt wegwerken. Laat een aannemersbedrijf of specialist dus met je mee kijken wat er mogelijk is.

Bij nieuwbouwwoningen zijn de verwarmingsbuizen vaak al netjes weggewerkt. Je hebt er dus weinig weg aan. Bij oudbouw is het vaak niet het geval en is het een heel project, afhankelijk hoe je het wilt aanpakken.

Ombouw maken of zetwerk

Voor de radiatoren kun je eenvoudig kiezen voor een prachtige ombouw. Ben je zelf niet zo handig? Dan zijn er vaak kant-en-klare ombouwen te koop die je makkelijk kunt plaatsen. Het is een manier om de radiatoren weg te werken.

Plinten

Soms kun je buizen ook wegwerken achter plinten. Hoewel dit vaak wel een stuk lastiger is omdat de buizen niet glad tegen de muur lopen. Daarom moet je altijd afvragen of dit wel een goede oplossing is voor het gewenste resultaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *