Maak van je tuin een spa, aan de hand van de tips die je in dit artikel vindt. Het is de laatste jaren steeds gemakkelijker geworden om je achtertuin om te toveren naar een spa. De gemiddelde prijs van een sauna of bijvoorbeeld zwembad is gedaald. Mede door het feit dat het aanbod toenam. Naast een ingebouwd zwembad zou je bijvoorbeeld ook een opblaasspa kunnen overwegen. Wellicht niet je eerste keuze, maar wel de voordeligste! Zo heb je al snel een spa bij je woning.

Tip 1: zet je wensen op een rijtje

Het ontwikkelen van een spa in je achtertuin start bij het op een rijtje zetten van je wensen. Welke elementen mogen niet in je privé spa ontbreken? Ga je enkel voor een zwembad, of wil je deze combineren met bijvoorbeeld een sauna? Ook een buitendouche is een typisch voorbeeld van een element, welke vaak gebruikt wordt in een achtertuin met spa. Online vind je verschillende websites met inspiratie van mensen die eerder al een spa van hun achtertuin maakten.

Tip 2: werk je plannen uit in een plattegrond

Zodra je een lijstje hebt gemaakt van de elementen die niet mogen ontbreken, is het zaak om je plannen uit te werken in een plattegrond. Het geeft je een goed beeld van de haalbaarheid van je plannen. Hoewel je mogelijk een spa met meerdere elementen wilt, is het belangrijk dat de achtertuin ook ruimte biedt om te ontspannen buiten je sauna en zwembad. Zorg voor een groot terras en bijvoorbeeld een gazon, om van het mooie weer te kunnen genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *